Vest-Sahara

I går var jeg på et tårevått foredrag om Vest-Sahara på KVV. Det var utrolig interessant og inspirerende.

Vest-Sahara

Vest-Sahara er Afrikas siste koloni, og er okkupert av Marokko. Etter at Spania trakk seg ut av kolonien, invaderte Mauritania Vest-Sahara. Grunnet stor motstand, trakk de seg ut, og Marokko så muligheten for okkupasjon. De ble også møtt med stor motstand, og ønsket en våpenhvile. I 1991 ble denne inngått, med folkeavstemning om landområdet skulle tilhøre Marokko eller ikke, som et av hovedpremissene. Dette skjedde aldri, og konflikten har gått sandfast.

EU, gjennom Frankrike og Spania, har inngått ulovlige handelsavtaler, som strider mot, og undergraver, FNs lovlige vurdering. Mens Marokko tapper Vest-Sahara for ressurser, blir de sendt til EU via Marokko, og blir merket som Marokkanske varer. Selv om det flere ganger har blitt stilt spørsmål om dette i EU, hvorfor akkurat dette skjer, klarer ikke EU å bli enige. Det er Nord-Europa mot Sør-Europa, sistnevnte med Frankrike i spissen.

Utenfor den Vest-Sahariske kysten finnes en av verdens største fiskestammer. Beklageligvis utnytter Marokko denne ressursen, og flytter Marokkanske arbidere til Vest-Sahara for å fiske og bearbeide fisken. Dette er ulovlig, men ingen kan stanse det utenom Marokko.

Saharawiene protesterer og demonstrerer i gatene, men antallet politifolk i forhold til saharawier er 3:1. Folk blir derfor banket opp eller drept, og kastet i fengsel uten noen rettsak. FNs utsendinger ser alt dette, men de har ikke mandat til å rapportere om disse hendelsene. De er de eneste styrkene som ikke har mandat til dette, og selv om det har blitt forsøkt å gi de dette, har sikkerhetsrådet, som blir kontrollert av Frankrike, sagt nei, og overpøvd kravet.

Nobels Fredspris 2012

Basert på dette mener jeg at Nobels Fredsprisvinner 2012 er korrupt, og fortjener ikke fredsprisen. Nobelkomitéen har ikke peiling på hva de driver med, og det er forkastelig at statsledere skal få en slik pris.

Takk for meg!

– Petter

Reklamer

Legg igjen en kommentar:)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s