Enda et offer for nettmobber’n

Jeg fikk ikke sove ordentlig i natt. I går kveld leste jeg nemlig artikkelen om Amanda Todd, ei 15 år gammel jente fra Canada, som ble mobbet på skolen sin, på hver eneste nye skole hun prøvde å få en ny start på, på hvert nettsted. Denne stakkars jenta, med en helt fantastisk sangstemme og helt sikkert en helt utrolig personlighet.

Hun var en helt normal jente som ble utsatt for noe av det verste dagens ungdom kan utsettes for; cybermobbing. Jeg ønsker ikke å fortelle historien til Amanda, da videoen under, som hun selv postet på YouTube omtrent en måned før hun angivelig skal ha tatt selvmord. Jeg kan allikevel fortelle – for de som synes videoen blir for sterk – at hun flashet seg foran et webcam. Dette ble det tatt bilde av og bildet ble sendt til venner, klassekamerater, lærere, foreldre, i tillegg til å poste bildet på diverse Facebook-sider og bruke det som profilbilde. Det ble skrevet forferdelige ting om henne, ting som jeg ikke engang kunne forestille meg.

Cybermobbing er en form for mobbing som foregår over nettet. I de fleste tilfeller er det en større masse som fryser ut ett eller flere ofre. Internettet er muligens den arenaen der ungdom og folk generelt er mest sårbare. Det er kanskje ikke alle som kjenner seg igjen, men for mange sårer en negativ og pirkete kommentar uendelig mye. Det ligger bilder, videoer og poster som mobberen(e) kan skrive akkurat hva han/hun vil med. De kan lagre de hvor som helst, og så lenge som mulig, i tillegg til å poste de igjen på sider man ikke ønsker å være.

I Amanda sitt tilfellet var det en enkeltperson som postet private bilder fra en konfidensiell samtale på Internett og sendte det videre på epost. Det hun opplevde må ha vært så mye verre enn vi kan forestille oss. Tenk å bli latterliggjort uansett hvor du går? Vennene dine snur deg ryggen, og du blir forlatt i en verden som tilsynelatende hater deg og forbanner din eksistens?

Her er en langfilm om nettopp dette; cybermobbing. Den er i én (1) del og varer i ca. 1,5 time. Det er en utrolig sterk film, men har et uendelig viktig budskap! Jeg anbefaler på det sterkeste å se den!

– Petter

Reklamer

3 kommentarer om “Enda et offer for nettmobber’n

Legg igjen en kommentar:)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s