Regjeringsskifte i 2013?

I dag har vi en rødgrønn regjering. Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet har gjort utrolig mye bra i løpet av de to periodene de har sittet sammen. Allikevel er det veldig mange som ønsker et regjeringsskifte. Hvorfor er det sånn?

Meningsmålinger

I følge de siste meningsmålingene ser vi at selv om AP står høyt, ligger Erna og flyr på sin «blåe sky» et stykke over de. Det som skremmer meg, er ikke at Høyre har vokst så mye som det har gjort, for de har jo mye god politikk. Det som skremmer meg er at så mange vurderer å stemme på FrP. Norge er et velferdssamfunn, og det har ikke Fremskrittspartiet ønsker om at vi skal være. De ønsker å fjerne alt av regler og retningslinjer, og la folk kjøre sitt eget løp. Det er nesten anarkistisk. Et eksempel er skolevalget på min skole (KVV) der FrP vant klart. Hvis du, som leser, nå tar deg noen sekunder og tenker deg til hvilke argument de vant på, så blir du sikkert ikke overrasket når jeg forteller det.

Hovedpunktene i det politiske budskapet FpU solgte til elevene ved min skole – og dette er ikke satt på spissen, men så presist som mulig – var:

  • Billigere alkohol
  • Sprit og vin ut i butikkhyllene
  • Billigere bensin
  • Billigere sjokolade (?)
  • Billigere sertifikat for både moped og bil

Det er klart at 18-19 år gamle studenter stemmer på et parti som lover slike ting. Hvor sannsynlig er det, derimot, at de hadde fått igjen dette på stortinget?

Videre vil jeg gjerne påpeke noen ekstremt skumle lovnader fra dette partiet. FrP og FpU er, som kjent, begge imot skatter og avgifter. Utover dette er det også forståelig at de vil senke skattenivået i Norge, da det er ekstremt høyt. Det jeg ikke kan fatte og begripe er hvorfor de ønsker å rippe opp i det flotte samfunnet vi har i Norge i dag. Det er nemlig ikke foruten grunn at vi har blitt kåret til verdens beste land å bo i 11 år på rad. Noen av nøkkelpunktene til at vi er på toppen av listen er at vi har et gratis offentlig utdanningssystem, likedan med helsevernet. Pengene som driver dette kommer fra oss. Hver og en av oss betaler en relativt liten sum for å nyte godt av disse godene. Sammenlignet med resten Europa ender Norge opp som et av de billigste å bo i, faktisk.

Tenk på det på denne måten: Dersom én person trenger en viktig operasjon eller må betale for utdanningen sin, så koster det verken den personen, eller resten av befolkningen mye å betale 1 krone hver, slik at han/hun skal få denne operasjonen, eller gå på skole. Det er faktisk en investering. Når vi får utdannet noen i Norge bidrar dette til at vi kan bruke ressurssterke personer i våre egne bedrifter. Dette vil igjen virke positivt inn på utviklingen i landet vårt, og at vi kan hevde oss på det internasjonale markedet.

FrP og FpU ønsker å bruke oljepengene våre til å finansiere samfunnet vårt i dag. Slik ser verdien ut på oljefondet vårt idag: 3 721 029 242 445 kr., og den vokser med over 50 000 kr./s. Greit nok er det at vi har en pengekilde som flyr i været, men dersom vi ikke forvalter disse pengene på en god og forsvarlig måte, sitter vi igjen med skjegget i postkassen når det er tomt for olje.

Heldigvis har vi hatt en god forvaltning av pengene til nå. Det er, per i dag, ikke lov å bruke mer enn rundt 4 % av avkastningene i fondet. Ergo vil vi ikke tape de pengene vi har, og fondet vil likevel vokse. Dette trenger vi for å klare å ta oss av eldrebølgen som møter oss «head on» i årene framover.

Dersom FrP kommer i regjering tror jeg, og er veldig redd for, at de vil senke skattenivået så lavt at det når det uforsvarlige. Jeg tror også at de kommer til å prøve å ta så mye av Oljefondet vårt at vi i praksis mister penger. FrP og Høyre ønsker også å fjerne støtteordningene for arbeidsløse og uføretrygda. Jeg vet ikke med dere, men jeg mener det er uforsvarlig og mot all fornuft å støtte et parti som ønsker å trampe på de som ikke har det så bra. Man blir ikke uføre for ingenting, og det er viktig å hjelpe de på beina igjen. De skal også leve et verdig liv, på lik linje med oss.

 

Derfor vil jeg nå be dere, leserne, om å tenke dere nøye om før dere stemmer til høsten. Det er så mange andre bra partier dere kan velge blant, som ikke ønsker å ødelegge samfunnet vårt totalt. Tenk framover, tenk på deres framtidige unger, og tenk på alle andre i landet. Hvordan vil du egentlig at vi skal ha det???

– Petter

Reklamer

2 kommentarer om “Regjeringsskifte i 2013?

Legg igjen en kommentar:)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s